Flunssaisena kömmin eräänä aamuna tv:n äärelle, josta tuli juuri Hillsong-seurakunnan pastorin Brian Houstonin hyvä saarna. Se puhutteli minua, koska tietyt asiat olivat pyörineet päässäni ja hänen sanansa tulivat siihen rohkaisuna ja kannustuksena mennä eteenpäin Herrassa. Uskon, että ne voivat puhutella muitakin.

Saarnan otsikko oli You Have a Platform, jonka voisi vapaasti suomentaa: sinulla on oma lavasi.
Meillä jokaisella uskovalla on oma lava, jolla me seisomme todistamassa Jeesuksesta. Se voi olla pieni tai suuri, yleisöä voi olla paljon tai vähän. Mutta jokatapauksessa me uskovina seisomme aina "lavalla" todistajina. Jumalalla on meille jokaiselle suunnitelma. Siihen tulee rohkeasti uskaltaa astua.

Kun Jeesus aloitti julkisen työnsä, hän kohtasi vastustusta. Ensin kyseenalaistettiin Hänen sukupuunsa, sitten Hänen kykynsä ja taitonsa, sitten Hänen uskonsa. Jeesus ei koskaan alentunut samalle tasolle syyttäjiensä ja ivaajiensa kanssa. Raamatusta voimme jokainen tutkia, miten Hän reagoi syytöksiin ja pilkkaan.

Yksi Jeesuksen lähimmistä petti Hänet.

Jumalakin koki pettymyksen ja petoksen, vieläpä kerubilta ja arkkienkeliltä.

Miksi me ihmettelemme, jos "omat koirat purevat", vaikka uskosta osattomat välttämättä eivät? Oikeastaan meidän tulisi olla varautuneita siihen, että suurin vastustus toiminnallemme voi tulla juuri joidenkin toisten uskovien taholta.

Kun vuosia sitten aloitin vaatimattoman mutta kuitenkin pienessä mittasuhteessa julkisen kristillisen toiminnan kahdessa eri muodossa, kaikki alkoi hyvin. Mutta vähitellen tuntui kuin jokin olisi luikerrellut mukaan. Kaikki alkoi pienenä itsetunnon nakertamisena, kykyjeni, taustani ja myös uskoni arvioinnilla, joka lopulta kulminoitui täyteen herjaamiseen.
Tästä haavoittuneena olin joitain vuosia hiljaa.

Nyt huomasin, että viime vuonna sain, vieläpä ei-uskovien aloitteesta ja tuella, työssäni "lavan" jolla kertoa Jeesuksesta. Siinä olen saanut puhua rauhassa ja löytää oman paikkani uudestaan.

Jos ei ole profeetta omalla maallaan, jos ei löydä paikkaansa eikä yhteyttä omasta seurakunnasta, siitä pitää vaan lähteä eteenpäin.

Jos et pääse eteenpäin Herran työssä siksi, ettet ole kolmannen polven helluntailainen tai tarpeeksi koulutettu tms, jos kykyjäsi ja uskoasi epäillään, vaikka Herra on antanut sinulle näyn, älä jää näiden kriitikkojen ja lannistajien vangiksi. Ei Jeesuskaan jäänyt. Jeesus keräsi oman uskollisten joukkonsa ympärilleen ja lähti liikkeelle.

Ja miten suuri se joukko onkaan tänä päivänä!