Olin syvällä mietteissäni  - hengellisiä ilmiöitä pohdin - kun minulle annettiin selkeä näky siitä miten väärä voitelu astuu uskossa olevan Jumalan palvelijan elämään ja tuhoaa sen oikean voitelun. Koska näin tämän sieluni silmissä aivan yllättäen, kuin filminauhalta, uskon Jumalan näyttäneen sen minulle. (Se tulee koetella Sanalla ja Hengellä.)

Otetaan ihminen, jonka elämä menee alamäkeä. Melkein kaikkia kymmentä käskyä tulee rikottua, elämässä on huumeita, irtosuhteita ja alkoholia, siihen tulee myös epäjumalanpalvelusta. Ihminen on ihan pohjalla, kun tulee Jumalan lähettämiä uskovia ja auttavat tämän onnettoman jaloilleen. Sitten tämä ihminen tulee uskoon, hyvin voimallisesti. Vähitellen hän alkaa todistamaan Jeesuksesta, kirjoittaa kirjankin. Hänen selviytymistarinansa on ihmeellinen ja tekee kunniaa Herralle.

Tässä ihmisessä on kuitenkin heikkouksia. Hän on hieman turhamainen ja salaa janoaa rahaa ja mainetta - rahaa hänellä ei ole koskaan edes oikein ollut. Nämä lihalliset heikkoudet ovat vielä pinnan alla piilossa eikä niitä ei ole käsitelty vielä Jumalan tulessa.

Mehän tiedämme, että sielunvihollinen tuntee heikot kohtamme ja niihin se tähtää. Mitä tapahtuu tälle ihmiselle?

Ulkomailta tulee hyvin erikoisesta seurakunnasta monien mielestä lihalta tuoksuva pastori. Kumma kyllä, on myös monia jotka eivät sitä lihantuoksua haista. Mies osaa puhua ja ottaa yleisönsä. Tämä tarinamme henkilö on läsnä tämän pastorin tilaisuudessa, menee eteen, kertoo olevansa evankelista ja janoavansa "lisää". Pastori on nimittäin sitä luvannut. "Lisää".

"Sinä tulet tekemään sitä ja tätä, sinä tulet matkustamaan pian sinne ja sinne, sinä tulet saamaan rahaa paljon, sinusta tulee suuri sitäjasitä.. sinä sinä sinä"! "Haluatko lisää? Jumala haluaa sinun haluavan lisää!" pastori kiljuu. Ihminen on innoissaan ja kaatuu maahan huumaantuneena siitä, että hänen kaikkein salaisimpiin toiveisiinsa on luvattu vastata, ja ronskisti. Hän ei tiedosta, että ne toiveet ovat pohjimmiltaan lihallisia. Kuinka voi ihminen, sinä, olla näin paljon pääosassa? Minne jäi Kristus? Minne jäi Jumalan todellinen tahto ? Tässä ihminen vastaanottaa väärän hengen ja Pyhä Henki lähtee hänestä.

Entä miksi Jumala salli tätä henkilöä näin koeteltavan? Siksi, että hän oli jo saanut niin paljon. Jumala odotti hänen olevan Hänelle ja Hänen sanalleen edes hieman uskollisempi. Mutta hän lankesi saatanan ansaan, täysin.

Tuli rahaa, tuli matkoja, tuli kuuluisuutta. Mutta mikään tuo ei tullut Jumalasta ja moni sen näkikin. Lopulta koitti vaikeat ajat, kun leveään leipään jo tottuneelta loppuikin raha ja maine meni, kun tuli evankeliumina julistettua ihan itsekeksittyjä tarinoita ja kerrottua hengellisiä kalajuttuja. 

Juuri näin saatana kohtelee niitä, jotka lähtevät sitä seuraamaan: antaa ensin näennäisen paljon maallista hyvää ja sitten tuhoaa kaiken.

Jumala pelastaa katuojasta ihmisen, joka on vaarassa kuolla päihteisiin. Ihminen ei silti lue Raamattua edes sen verran, että ymmärtäisi mikä on Jumalasta ja mikä ei.

Sen pitäisi olla jokaiselle uskovalle tiedossa, että vihollinen pyrkii varastamaan uskovalta sen voitelun, joka hänelle on annettu. Mutta se ei siihen pysty ilman meidän lupaamme.

Siksi on syytä tuntea Jumalan Sana, elää rukoillen ja parannusta tehden - joka päivä.