Hebrealaiskirje:
1:9 Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit laittomuutta; sentähden on Jumala, sinun Jumalasi, voidellut sinua iloöljyllä, enemmän kuin sinun osaveljiäsi."

Jaakobin kirje:

5:14 Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä.

Minulla on rukousöljyä ollut käytössäni jo neljä vuotta. On ollut narduksen-, mirhan ja nyt kielontuoksuista. Olen myös myynyt näitä pieniä, kauniita pulloja uskoville ja antanut myös lahjaksi.

Kun minulla on Kuolleenmeren ihonhoitotuotteiden myyntipöydällä myös näitä rukousöljypulloja, se herättää usein ei-uskovien kiinnostuksen. Mihin niitä käytetään? Onko niissä jotain salaista parantavaa voimaa?

Keskusteluissa käy aina ilmi luontevasti, että olen uskossa. Kerron myös, mitä Raamattu sanoo öljyn käytöstä ja miten itse öljyä käytän. Ihmisiä kiinnostaa. Pieni öljypullo voi avata evankelioivan keskustelun ilman tuputtamisen tuntua.

Rukousöljy on siunattua, pyhitettyä öljyä. Se on tehty vain pyhää käyttöä varten. Sillä voidellaan sairaan otsa, sillä voidaan voidella uuden kodin ovenpielet, sitä voidaan käyttää siunatessa toista ihmistä johonkin tehtävään, sitä voidaan käyttää myös hengellisissä taisteluissa.

Kun makasin kovassa kuumeessa, voitelin sillä itse oman otsani, kun ketään muuta ei ollut paikalla. Mirhan tuoksu tuntui hyvältä.

Kyse ei ole magiasta.

Minulle on joku joskus huomauttanut, että "kyllä on ihmisen uskonelämä heikolla kantilla, jos tarvitsee jotain öljyä käyttää". No, voisin kyllä elää ilmankin, siitä ei ole kyse. Eräässä kristillisessä foorumikeskustelussa joku sanoi peräti okkultistiksi tämän rukousöljyn käytön takia. Joku taas kirjoitti, että rukous ja veren suoja riittää. Kyse ei ole siitä, ettei se riitäisi. Jumala voi antaa meille yksilöllisesti tapoja ja keinoja, joita käyttää uskonelämässä. Tätäkin voisi kunnioittaa. Jos joku ihminen tarvitsee uskonsa symboliksi ja vahvistukseksi ristiä kaulallaan, rukousliinan käyttöä, rukousöljyä tai ristinmerkin tekemistä, sallittakoon se hänelle.

Jumala puhdistaa ihmisiä turhista asioista. Uskon, että turhempiakin asioita löytyy.

Ennen kuin tuomitsee rukousöljyn käytön epäraamatullisena, kannattaa etsiä kaikki kohdat Raamatusta, joissa puhutaan jotain nimenomaan rukousöljystä. Niitä löytyy sekä Vanhan että Uuuden liiton puolelta.

Iloöljyä Siionin sureville!